Få en synsprøve hos Bækgaard Optik i Vodskov

Oplever du, at dit syn bliver værre? Har du pludselig fået svære ved at se det, der er langt væk? Eller er det derimod blevet mere besværligt og ubehageligt at læse en bog? Hvis du kan nikke ja til én eller flere af disse spørgsmål, bør du få foretaget en synsprøve. Det kan nemlig være tegn på, at du har brug for briller eller kontaktlinser.

Med en synsprøve kan vi hos Bækgaard Optik i Vodskov hjælpe dig med at få et godt syn igen.

 

Optiker i Vodstok hjælper dig til et bedre syn

Det er meget normalt, at du på et tidspunkt i livet har brug for at få lavet en synstest. Den foregår hos din optiker. Her bliver dit syn testet ved hjælp af en bogstavetavle og en såkaldt kæmpebrille eller en phoroptor. I alt består prøven af 21 tests. Testene fortæller, hvorvidt du har problemer med synet eller synsfejl. Undervejs vil du også få stillet spørgsmål om fx læsevaner, øjenproblemer, hovedpine osv.

Hvorfor skal du have foretaget en synsprøve?

Mange problemer med synet kan afhjælpes med briller eller kontaktlinser, hvis det bliver opdaget tidligt nok. Dét er den væsentligste grund til, at du bør få foretaget en synsprøve. Mærker du derfor forandringer eller forværringer i dit syn, bør du kontakte en optiker.

Typiske symptomer på forværring af synet er:

  • Vedvarende hovedpine
  • Røde øjne
  • Dobbeltsyn eller sløret syn
  • Du har behov for mere lys, når du læser

Symptomer som hovedpine og røde øjne kan skyldes, at du overanstrenge dine øjne for at se tydeligere. Derimod kan dobbeltsyn indikerer grå stær, imens behovet for ekstra lys kan skyldes langsynethed. Hos Bækgaard Optik i Vodskov kan vi kontrollere dit syn og hjælpe dig med enten den rette behandling eller det rette sæt briller.